Start

Kuddfodralen är tillverkade i 100% bomull

Årets (2019) tävling avslutad

Hej och hå vad ni har skrivit på! Så kul att det har kommit in så många bidrag till årets tävling. Cirka 60 bidrag – läs Brass Lancashire Deluxe Kickstkonster EditionUnder nästa vecka kommer juryn att ses för att komma överens om fem vinnare. De fem som vinner kommer att presenteras på Värmlands bokfestival 22-23 november. Så har ni skickat in en text och fått den publicerad, håll koll på mejl och telefon!

Juryn består av Louise Alvarsson, skrivpedagog, skribent och projektledare Värmland skriver, Theresa Widjeskog-Ahlman, skribent och verksamhetsutvecklare studieförbundet Bilda, Robert Halvarsson, författare och ordförande Värmländska författarsällskapet, Emil Ahlman, lärare, musiker och skribent.

Stoff Ljus av Ester&Erik 6st - STOFF @ RoyalDesign

Om projektet

Vi vill uppmuntra och inspirera fler att skriva samt utveckla den redan starka berättartradition som finns i Värmland. Värmland skriver drevs 2016-2017 av Institutionen för språk, litteratur och interkultur vid Karlstads universitet och under 2018 av Riksteatern Värmland. 2019 drivs projektet vidare i samarbete med studieförbundet Bilda.

Novelltävling och bok
Tre år i rad har en novelltävling anordnas och vinsten har varit publicering i boken Låt oss berätta – Noveller från Värmland. Boken ges ut av Votum Förlag och den tredje i ordningen lanserades 2018.

Redaktionsgruppen har bestått av: Louise Alvarsson, projektledare, redaktör och skrivpedagog, Jessica Eriksson, redaktör, doktor i nordiska språk och dekan på lärarutbildningen vid Karlstads universitet, Stefan Holm, före detta höjdhoppare och läsambassadör och Mari Hermansson, vd och förläggare Votum förlag.

För formgivningen står Magnus Lersten.

Bokmässa och bokfestival

Värmland skriver har varit med i Värmlandsmontern på bokmässan i Göteborg och på Värmlands bokfestival 2016–2018. 2019 satsar vi främst på att vara med på bokfestivalen 22–23 november. Välkomna att träffa oss där, då vi presenterar årets vinnare i skrivtävlingen!

svkonst Library Live 2010 Chapbok - Burning   Fest of Horrors Warhammer 40k
se/elefantti-kudde-ljusbla

Kontakt

Louise Alvarsson, projektledare och initiativtagare

kontakt@varmlandskriver.se

073-052 02 59

Skrivtips och annat

BRASS METAL svkonst Chrome och svkonst W trä Infogar Staunton Chess Man ställer inget råd

I går var det Halloween. I dag Allhelgonadagen. Från att vi klär ut oss till spöken och monster går vi till kyrkogården och tänder ljus, hedrar våra döda. En del tycker att det är för mycket fokus på maskerad och shopping i anslutning till dessa dagar, en del tycker att det är kul och skönt …

Skriv som en pristagare

net/67/e6fa74ac-b5a6-4387-8467-a1d6b4d9dd51

Nu vet vi vilka som fick årets och fjolårets nobelpris i litteratur. Grattis till Olga Tokarczuk och Peter Handke. Kanske blev det dina favoriter? Kanske kan du upptäcka något nytt? Det är svårt att förutse vem som får nästa års pris. Det kan vara en slump. Om det är dags för en man eller en …

Läsa och skriva

Att läsa och skriva hör ihop. Läs andras texter och inspireras av dem. Har du någon favoritförfattare? Flera författare? Hur skriver de? Varför gillar du just deras texter? Det är okej att härma men inte att plagiera. Framför allt inspireras av olika stilar. Om du någon gång får en skrivblockering är ett tips att läsa …