Start

Härlig handduk i skön bomullskvalitet från Meraki

Årets (2019) tävling avslutad

Hej och hå vad ni har skrivit på! Så kul att det har kommit in så många bidrag till årets tävling. Cirka 60 bidrag – läs Chogokin Poppy Den stora Sky Dragon King GA-52, Använt, JapanUnder nästa vecka kommer juryn att ses för att komma överens om fem vinnare. De fem som vinner kommer att presenteras på Värmlands bokfestival 22-23 november. Så har ni skickat in en text och fått den publicerad, håll koll på mejl och telefon!

Juryn består av Louise Alvarsson, skrivpedagog, skribent och projektledare Värmland skriver, Theresa Widjeskog-Ahlman, skribent och verksamhetsutvecklare studieförbundet Bilda, Robert Halvarsson, författare och ordförande Värmländska författarsällskapet, Emil Ahlman, lärare, musiker och skribent.

Profi Plus Visp Silikon 27 cm - WMF @ RoyalDesign

Om projektet

Vi vill uppmuntra och inspirera fler att skriva samt utveckla den redan starka berättartradition som finns i Värmland. Värmland skriver drevs 2016-2017 av Institutionen för språk, litteratur och interkultur vid Karlstads universitet och under 2018 av Riksteatern Värmland. 2019 drivs projektet vidare i samarbete med studieförbundet Bilda.

Novelltävling och bok
Tre år i rad har en novelltävling anordnas och vinsten har varit publicering i boken Låt oss berätta – Noveller från Värmland. Boken ges ut av Votum Förlag och den tredje i ordningen lanserades 2018.

Redaktionsgruppen har bestått av: Louise Alvarsson, projektledare, redaktör och skrivpedagog, Jessica Eriksson, redaktör, doktor i nordiska språk och dekan på lärarutbildningen vid Karlstads universitet, Stefan Holm, före detta höjdhoppare och läsambassadör och Mari Hermansson, vd och förläggare Votum förlag.

För formgivningen står Magnus Lersten.

Bokmässa och bokfestival

Värmland skriver har varit med i Värmlandsmontern på bokmässan i Göteborg och på Värmlands bokfestival 2016–2018. 2019 satsar vi främst på att vara med på bokfestivalen 22–23 november. Välkomna att träffa oss där, då vi presenterar årets vinnare i skrivtävlingen!

Hot Toys Thanos Avengers  Infinity War HT90429
Glasyren är unik för varje design

Kontakt

Louise Alvarsson, projektledare och initiativtagare

kontakt@varmlandskriver.se

073-052 02 59

Skrivtips och annat

Skriv som en pristagare

se/lamzac-hangout-sittkudde-20-rod

Nu vet vi vilka som fick årets och fjolårets nobelpris i litteratur. Grattis till Olga Tokarczuk och Peter Handke. Kanske blev det dina favoriter? Kanske kan du upptäcka något nytt? Det är svårt att förutse vem som får nästa års pris. Det kan vara en slump. Om det är dags för en man eller en …

Läsa och skriva

Att läsa och skriva hör ihop. Läs andras texter och inspireras av dem. Har du någon favoritförfattare? Flera författare? Hur skriver de? Varför gillar du just deras texter? Det är okej att härma men inte att plagiera. Framför allt inspireras av olika stilar. Om du någon gång får en skrivblockering är ett tips att läsa …